Rólunk

... avagy ismerd meg a Netmetro-t!


Küldetésünk

Vállalkozásodat tesszük eredményesebbé azzal a szoftverrel, ami még csak a fejedben létezik.

Veres József

Hogyan tudunk segíteni Neked?


Mi elsősorban szoftvereket készítünk, hanem a cégedet tesszük nagyszerűbbé.


Nekünk nem siker egy olyan szoftver amit sosem használnak, vagy utálják, mert nyűg használni. Gyakori probléma az „elefánt a porcelánboltban” eset amikor egy mindentudó szoftvert vezetnek be egy egyszerű feladatra egy halom felesleges funkcióval, ami kialaktásából kifolyólag bonyolítja a munkavégzést: ami egyébként 2-3 kattintás volna, az emiatt 5-8. Nem tűnik soknak? Pedig nagyon is az, pláne ha ezt a műveletet egy nap töb százszor is elvégzi.

Számunkra az a siker, amikor valós megoldásra kínálunk megoldást, és a szoftverünkkel könnyebben, hatékonyabban tudod elvégezni a „nem szeretem” feladatokat, amit lézerpontosan a te vállalkozásodra szabva készítettünk el. A feladat nálunk nem merül ki annyiból hogy kész a szoftver, tessék használni, folyamatosan tökéletesítjük a Te vagy a munkatársaid visszajelzése alapján.

Hogy miért fontos mindez? Azért, mert ők használják napi 8-10-12 órában, és egy idő után bizony sokkal nagyobb rálátásuk van arra, hogyan lehetne még gyorsabban / egyszerűbben csinálni az adott olyamatot. Ha ezekre az igényekre nem figyelnénk, pont a szoftver hatékonyságát és használhatóságát csökkentenénk – 2 nagyon fontos elemét egy igazán jó szoftvernek.Vállalkozásod a Te ötletedtől válik naggyá – mi pedig segítünk a megvalósításban


Biztos vagyok benne hogy ott van a fejedben egy zseniális képlet, hogyan lehetne egyszerűsíteni a munkafolyamatokat, hogyan lehetne egyszerűbbé tenni a kiszolgálást, vagy éppen milyen adatokra volna szükséged, hogy mindig pontosan átlásd a cégedben zajló folyamatokat – vagy éppen mérőszámokat. Ez lehet egy komplett szoftver, amit Veled együtt tervezünk meg az utolsó funkcióig, vagy lehet két szoftver összekötése – esetleg ezekből a szükséges adatok kinyerése.

Segítünk eltüntetni a káoszt, és elhozzuk a cégedbe a szervezettséget, amelyre mindig is vágytál. Képzeld el hogy felkelsz reggel, és nem neked vagy az asszisztensednek kell összevadászni az adatokat különböző szoftverekből vagy táblázatokból, hanem automatikusan elkészül reggelre, olyan fortmátumban ami számodra a legkönnyebben átlátható. Gondold át milyen lenne ha adnánk napi egy munkaórát ajándékba, amit a szoftverrel felszabadítunk, hogy ne a cégedben kelljen dolgoznod, hanem a cégeden.Segítünk akkor is, ha nem tudod hogyan tudnád egyszerűsíteni a folyamataidat.


Nem tudod mi a megoldás, de azt viszont érzed, hogy a jelenlegi folyamataidon változtatni kell?

Könnyen előfordulhat ilyesmi, és ez nem a Te hibád. Sok céggel előfordult már konzultációink során, hogy nem tudták, van-e erre a problémára egyáltalán megoldás, vagy ki lehet-e találni erre bármit is: megnyugtatlak, nagyon nagy valószínűséggel fogunk tudni megoldást szállítani. A legritkább esetben ütközünk szoftveres vagy technikai akadályokba. Őszinte leszek: legnehezebb probléma az alkalmazott „átszoktatása” szokott lenni, ha olyan a mentalitása, hogy nehezen változtat, vagy a régi, jól megszokott dolgokat szereti.

Neked viszont cégvezetőként nem szabad a régi, jól megszokott mintákat követve nem fejlődni, mert azt te is tudod – életveszély. Gondolj csak bele mi lenne akkor ha még mindig kézi számlatmböt használnál a webshopos megrendelésedi esetén: bedarálna a konkrencia, aki hatékonyabban vagy gyorsabban végzi el ugyanazt a feladatot.

Szoftvereink bevezetését jól szokták fogadni, szerencsére kevés ellenállással szoktunk szemben állni. Ennek több oka van, ami segíti azt, hogy zökkenőmentes legyen az átállás vagy a bevezetése az újdönsült szoftvernek.Hogyan érjük el azt, hogy igazán kiváló szoftvert kapj amit élmény használni?


Nem programozói szemlélettel készítjük el, hanem felhasználó szemmel

Leggyakoribb és legsúlyosabb probléma. Nagyon sok programozó nem úgy készíti el a szoftvert, ahogy egy felhasználó használja. A programozónak a logikus felépítés a lényeg / minél kevesebb programozás mellett, míg a felhasználónak a könnyű és egyértelmű használat. Sok programozó sajnos fordítva ül a lovon: úgy gondolja az ő szoftveréért vannak az alkalmazottak, tanulja meg használni! Hatalmas tévedés és hiba. A programozónak kell megtanulni olyan szoftvert készíteni, amit egyszerű könnyű használni, fel kell tudni ismerni, a felhasználóik hogyan fogják használni.

Nem engedjük el a kezed a szoftver átadása után – ez egy folyamatos közös munka

Másik nagy probléma hogy ha eltelt egy kis idő a szoftver használata után, és nincs egyeztetés a felhasználókkal: nem kérdezzük meg milyen a szoftver használni, hogyan tudnánk egyszerűsíteni a használatán, vagy hogyan tudjuk nekik egyszerűbbé tenni a szoftver használatát.

Technikailag és szakmailag is képezzük magunkat

Nemcsak mint programozó, hanem mint felhasználó is tesztelünk és használunk nagyon sok szoftvert, hogy láthassuk, mi az ami jól működik, mi az ami nem. Ezáltal egy szélesebb rálátásunk lesz a szoftverkre, és az alkalmazható megoldásokra.


Kik vannak a Netmetro név mögött?Veres József

Programozóként dolgozom már több, mint 12 éve, akit a szakma szeretete indított el pályáján. Munkámat ugyanolyan lelkesedéssel csinálom mint a legelején: elmondhatom, hogy szenvedélyem a munkám. Körülbelül 160 projekt van már a hátam mögött, s az évek alatt megszerzett tapasztalataimmal tudom segíteni vállalkozásod sikerét.Turcsek Gabriella

Weboldalak készítésében segítek, sitebuilderként. A grafikai anyagok mellett hírleveleket is készítek partnereinknek és a közösségi oldalak tartalomgyártásában is részt veszek. A domainek és a tárhelyek adminisztrációja is a feladatom, továbbá én felelek a pénzügyekért, és azért hogy a beszállítóink felé pontosan és időben fizessünk.A weboldal és az azon megjelenő tartalmi, szöveges , grafikai és egyéb megoldások, szövegek, képek, adatok, információk és egyéb anyagok, illetve azok elrendezése szerzői jogvédelem alá esnek, azok felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére kizárólag a Szolgáltató jogosult. A Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldalak tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni.